fredag 25 september 2015

Vegetariska tacos med sangria



Tog precis fredagsmyset till en högre nivå och gjorde tacos med egna tortillabröd. Sanslöst gott och inte alls svårt att tillaga. 
Ni kommer inte vilja äta färdigköpa tortillas någonsin igen. Ni behöver inte ens gå förbi taco-hyllan i matbutiken länge för här finns recept för att fixa ihop en megagod taco själv.


Vegetariska tacos 4 portioner

 Tortilla bröd

2,5 dl vetemjöl
1,5 dl majsmjöl eller polenta
10 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
En nypa salt
Rapsolja

Lös upp jästen i en bunke med lite av vattnet, häll sedan i resten. Knåda in mjöl och salt till en smidig deg. Låt den vila i 30 minuter under bakduk.
Tag sedan upp på mjölat bord och kavla ut 4 st tunna runda bröd. Stek i ca 30 sekunder på varje sida i lite rapsolja. Förvara under duk innan servering.


Tomatsalsa

2 färska tomater
1 vitlöksklyfta
En halv rödlök
Strimlade soltorkade tomater i olja
Limesaft
Salt
Tabasco

Finhacka tomaterna och löken. Blanda ihop med soltorkade tomater och lite spad från burken. Tillsätt en skvätt limesaft, salt och några droppar tabasco.


Guacamole

1 avokado
1 vitlöksklyfta
Lite finhackad rödlök
Lite limesaft
Några paprikabitar
Salt och peppar

Blanda ihop och smaka av.


Stekt bönmos

1 burk kidneybönor
Lite tomatsalsa
Rapsolja
Chilipulver
Spiskummin
Salt och peppar

Hetta upp en stekpanna med rapsolja, lägg i bönorna och mosa med en gaffel. Späd med tomatsalsa och krydda.


Mixa din egen taco av ingredienserna och lite sallad. Drick sangria till!


Sangria

1 flaska billigt rödvin
1 apelsin
1 äpple
1 citron
2 dl apelsinjuice
2 msk socker
schweppes  lemon
Is

Grovhacka frukterna och häll över rödvin i en kanna. Häll på socker och apelsinjuice. Rör om och ställ in i kylen, den blir godare med tiden. När det är dags för servering häller du i is och schweppes lemon.


Recept av Järnemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar