lördag 26 september 2015

Färskpasta med basilika


Gör egen färskpasta.


Det är ägg i detta recept. Jag brukar äta ägg om det finns både äggula och äggvita i. Att bara äta äggvitan kan hämma upptaget av järn.


Färskpasta med basilika 4 portioner (utan pastamaskin)


300 g durumvetemjöl
3 ägg
1 msk olivolja
2 msk finhackad basilika
Lite salt

Gör en liten vulkanform av mjölet på arbetsbänk. Lägg i ägg, olja, basilika och salt i mitten av gropen. Rör först samman med en gaffel, när halva mjölet är ihoprört knådas degen för hand till en fast boll.
Låt bollen vila under bakduk i rumstemperatur i 1-4 timmar, eller i kylskåp om den får vila längre än 4 timmar.
Knåda ut degen på mjölat bord och kavla ut till en stor, platt fyrkant. Rulla sedan ihop (som en bulldeg) och skär ca 1 cm tunna rullar. Red ut banden från rullarna så de inte klibbar ihop.

Koka i 2-3 minuter i saltat vatten och servera direkt.


Recept av Järnemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar