onsdag 30 september 2015

A nutty fish


Torsk med pistagetäcke

En riktig godbit!


400 g torsk
En näve pistagenötter
En halv dl ströbröd
En halv dl hackad persilja
4 msk matolja
Juice från en halv lime
2 hackade vitlöksklyftor
Lite salt

En halv rödlök
Rom
Persilja


Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna och blanda med ströbröd, persilja, olja, lime, vitlök och salt. Skär torsken i 2 cm tjocka bitar. Lägg ner dem sida vid sida i en smord ugnsform. Bre över nöttäcket och ställ in mitt i ugnen.
Låt stå i ca 15- 25 min beroende på om du har färsk eller halvtinad torsk.

Garnera med finhackad rödlök, rom och persilja. Servera med potatis.

Funkar bra att byta nötter till mandel, hasselnöt eller valnöt. Gissa vad de alla tre har gemensamt? Järn.


Recept av Järnemma




Cod with pistachios

A real treat!



400 g cod
A fist pistachios
A half cup bread crumbs
A half cup chopped parsley
4 tablespoons cooking oil
Juice from half a lime
2 chopped garlic cloves
some salt

Half a red onion
Rome
parsley


Preheat the oven to 175 degrees. Chop the nuts and mix with breadcrumbs, parsley, oil, lime juice, garlic and salt. Cut the cod into 2 cm thick pieces. Add them down side by side in a greased baking dish. Paste over the nut-mix and set in the center of the oven.
Let stand for about 15- 25 minutes depending on whether you have fresh or half-thawed cod.

Garnish finely with chopped red onion, eggs and parsley. Serve with potatoes.

Works great to switch to the nuts almond, hazelnut or walnut. Guess what all three have in common? Iron.


Recipe by Iron Emma



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar