torsdag 24 september 2015

Grön ärtsoppa med mynta och räkor



Det är torsdag idag, men det blir inte den klassiska ärtsoppan. Det blir grön ärtsoppa! Väldigt fräscht och tar bara en kvart att laga till.



Grön ärtsoppa med mynta och räkor 1 portion

125 g frysta gröna ärtor
2,5 dl vatten med en halv grönsaksbuljong
2 st schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
En näve räkor
2 msk olivolja
2 kvistar mynta
Salt och peppar


Fräs löken i olivolja. Häll över buljongvattnet och koka ihop i 5 minuter. Häll i ärtorna och låt puttra i 2 minuter. Grovhacka myntan och lägg i grytan. Mixa ihop all med en mixerstav till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och toppa med räkor.

Recept av: Järnemma





Green pea soup with mint and shrimps

Here is a super easy and tasty recipe for green pea soup with mint and shrimps. It only takes about 15 minutes to prepare and is pumped with tons of iron and vitamins!


1 portion

125 g frozen green peas
250 ml of water with half a vegetable broth cube
2 shallots
1 garlic clove
A fist of shrimps
2 tbsp. olive oil
2 sprigs of fresh mint
Salt and pepper


Fry the onions in the olive oil in a sauce pan. Pour over the broth mixed with water and let it simmer for about 5 minutes. Pour over the peas and continue to simmer for 2 minutes. Chop the mint coarsely and add to the pan. Mix it all together with a handblender to a smooth soup. Season with salt and pepper. Top with shrimps and a couple of mint leaves.

Recipe by: Iron Emma

@iron_emma



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar