måndag 21 september 2015

Midnattsmusslor



Ett litet midnattssnacks för det romantiska paret, eller till en sugen singel, är musslor. 
Funkar även dagtid.



Jag skippade det vita vinet och kokade upp på fiskbuljong, och ni får säga vad ni vill men rödvin är gott att dricka till musslor.


Järnemmas midnattsmusslor:

Ca 1 kg blåmusslor (tillaga samma dag som de inhandlas)
2 st scharlottenlökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2,5 dl fiskbuljong
Ett knippe persilja
En bit citron


Knacka, skölj och borsta musslorna och kasta alla som inte stänger sig direkt. Finhacka löken och persiljan.
Fräs löken i olivolja i en minut. Häll ner buljongen och persiljan, låt det koka i 2 minuter. 
Häll i musslorna och lägg på locket. Låt det koka på hög värme i ca 5 minuter eller tills musslorna har öppnat sig.

Servera direkt. Kläm lite citronsaft över och doppa bröd i såsen som blir över. Drick upp sås om det blir över.

Allt är väldigt nyttigt och rikt på järn. Puss.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar