tisdag 29 september 2015

Artichoke with vinaigrette


Kronärtskocka med vinägrette


1 kronärtskocka
Olivolja

Vinägrette

1,5 msk olivolja
1 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
Pressad juice från en halv lime
1 skivad vitlöksklyfta
5 strimlade myntablad
En nypa salt


Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort stammen på kronärtskockan, pressa ner toppen mot bordet så att bladen öppnar sig. Koka i lättsaltat vatten i 20 minuter. Ta upp kockan från kastrullen och ställ på plåt och ringla olivolja över. Ställ i ugnen i ca 30 minuter.

Blanda ingredienserna till vinägretten väl i en skål.

Varsågoda!


Recept av Järnemma




Artichoke with vinaigrette


1 artichoke
Olive oil

Vinaigrette

1.5 tablespoons olive oil
1 tablespoon canola oil
1 tablespoon cider vinegar
Squeezed juice from half a lime
1 sliced garlic clove
5 shredded mint leaves
A pinch of salt


Heat the oven to 200 degrees. Cut off the stem of the artichoke, press down the top on the table so that the blades open. Boil in salted water for 20 minutes. Take up the artichoke from the pan and place on owen safe plate and drizzle olive oil over. Place in the oven for about 30 minutes.

Mix the ingredients for the vinaigrette well in a bowl.

Enjoy!


Recipe by Iron Emma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar