lördag 19 september 2015

Burgundisk gryta


Hej. Jag har lagat middag. Burgundisk gryta, även kallad boeuf bourguignon. Fint ska det va! Blev så gott.

Visste ni förresten att det finns järn i rödvin? Det gör det. Tur för mig eftersom det skulle vara rödvin i denna gryta.


Recept på Burgundisk gryta

500g högrev
1,5 msk mjöl
Salt
Vitpeppar
Rapsolja
1 gul lök
1 morot
2 dl billigt rödvin
1 purjolök
0.5 köttbuljongtärning 0,5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 bit citronskal
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 msk tomatpure
2 stora champinjoner
Persilja

Skär köttet i mindre bitar. Vänd dem i mjöl, salt och peppar. Bryn köttet i gjutjärnsgryta i rapsolja. Häll ner grovhackad lök och morot. Späd med buljong, vatten och vin.

Tillsätt alla kryddor och purjolöken. Låt småputtra under lock i ca 1,5 tim.

När det är 30 min kvar tillsätter du frästa champinjoner. Strö massor av persilja över när grytan är klar.

Servera med kokt potatis.


Recept av: Järnemma






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar