tisdag 29 september 2015

Pumpkin seeds

Rostade pumpafrön

Om du köper en hel pumpa så ta vara på kärnorna och rosta egna pumpafrön!
(Behöver jag nämna att de är fulla av järn?)


Gröp ur kärnorna från pumpan, rensa dom från pumpa och skölj av i kallt vatten. Sila av vattnet och låt de torka mellan en hushållsduk. Stek de i en panna på medelhög värme i ca 10 minuter tills de har fått fin färg och är helt torra. Salta lite. Låt svalna och förvara i burk.



Roasted pumpkin seeds

If you buy a whole pumpkin take advantage of the kernels and roast your own pumpkin seeds!

(Need I mention that they are full of iron?)


Scoop out the seeds from the pumpkin, clearing them from the pumpkin and rinse in cold water. Strain the water and let them dry between a kitchen towel. Fry them in a pan on medium heat for about 10 minutes until nicely browned and completely dry. Salt a little. Let cool and store in the jar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar