söndag 27 september 2015

Tabbouleh



Här kommer recept på en galet god tabbouleh sprängfylld med järn:


1,5 dl bulgur
2 st vitlöksklyftor
2 st tomater
8 cm gurka
2 msk persiljehack
2 msk myntahack
5 st torkade aprikoser
10 st valnötter
Ett halvt urkärnat granatäpple
Pumpakärnor
Saft från en halv citron
2 msk olivolja
Salt och peppar


Koka upp bulgur och låt svalna av. Finhacka tomat, gurka, vitlök och aprikoser. Strimla mynta och persilja. Grovhacka valnötterna. Rör ihop alla ingredienser och pressa i saft från citronen. Smaka av ordentligt med salt och peppar. Blanda väl.

Kan ätas direkt eller gotta till sig i kylen någon timma innan servering.

Gott att äta lammstek till.


Recept av Järnemma





Here comes the recipe for a crazy good tabbouleh bristling with iron:


1.5 cups of bulgur
2 cloves of garlic
2 tomatoes
8 cm cucumber
2 tablespoons parsley
2 tablespoons mint 
5 pieces of dried apricots
10 pcs walnuts
A half-cored pomegranate
Pumpkin seeds
Juice of half a lemon
2 tablespoons olive oil
Salt and pepper


Boil the bulgur and let cool. Chop the tomato, cucumber, garlic and apricots. Shred the mint and parsley. Roughly chop the walnuts. Stir all the ingredients together and squeeze out the juice from the lemon. Season well with salt and pepper. Mix well.

Can be eaten directly or leave it in the fridge an hour or so before serving.

Great to eat with lamb


Recipe by Iron Emma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar