söndag 4 oktober 2015

Chili con carne


Chili con carne


Ca 300 g Nötfärs
Rapsolja
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
En bit röd paprika
En urkärnad chilifrukt
2 dl kidneybönor
2 dl stora vita bönor
2 dl kikärtor
2 burkar hela tomater à 400 g
1 msk balsamvinäger
Koriander
Spiskummin
Paprikapulver
Kanel
Salt och peppar
Persilja till garnering


Hacka grönsakerna fint. Bryn färsen i olja och tillsätt grönsakerna i en stor gryta. Häll över tomater, bönor, balsamvinäger och ca 1-2 tsk av varje krydda. Koka ihop i 10 minuter utan lock. Garnera med persilja.

Servera med guacamole och tortilla chips.

Recept av Järnemma






Chili con carne


About 300 g of minced meat
Rapeseed oil
2 yellow onions
3 garlic cloves
2 celery stalks
A piece of red pepper
A deseeded chilli
2 cups kidney beans
2 cups large white beans
2 cups chickpeas
2 cans whole tomatoes à 400 g
1 tablespoon balsamic vinegar
Coriander
Cumin
Paprika spice
Cinnamon
Salt and pepper
Parsley for garnish


Chop the vegetables finely. Brown the mince in oil and add the vegetables in a large pot. Pour over tomatoes, beans, balsamic vinegar and about 1-2 tsp of each spice. Boil together for about 10 minutes without a lid.
Garnish with parsley.

Serve with guacamole and tortilla chips.

Recipe by Iron Emma




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar