söndag 11 oktober 2015

Bouillabaisse med mango och saffransaioli


Bouillabaisse med mango
och saffransaioli


Bouillabaisse

400 g vit fisk
Matolja
70 g räkor
1 liten burk musslor
1 gul lök
1/2 purjolök
2 st morötter
1/2 fänkål
1 liter fiskbuljong
400 g krossade tomater
1 mango
En kruka färsk koriander
1/2 citron
Salt och vitpeppar

Hacka löken, strimla fänkål och purjolök. Skala och skiva morötterna. Fräs grönsakerna i lite olja i en stor kastrull så att de inte hinner få färg. Lägg i tomaterna och buljongen, låt det koka livligt under lock i 10 minuter.
Lägg ner fisken i mindre bitar, skuren mango och finhackad koriander. Låt koka i ca 3 minuter. Häll sedan ner musslorna och räkorna, låt nu bara soppan bli varm och inte börja koka igen, då blir skaldjuren sega. 
Smaka av med salt och peppar.


Saffransaioli

1 äggula
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
En nypa saffran
ca 1,5 dl matolja
Salt och vitpeppar

Blanda äggula, senap, pressad vitlök och saffran i en stor skål. Droppa sedan ner oljan och vispa snabbt tills att såsen börjar tjockna. Fortsätt häll ner oljan i en fin stråle till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

Klicka aiolin över soppan. Garnera med nyklippt koriander och kläm lite citronsaft över.


Recept av Järnemma



Bouillabaisse with mango
and saffron aioli



Bouillabaisse

400 g white fish
Cooking oil
70 g prawns
1 small can of clams
1 onion
1/2 leek
2 carrots
1/2 fennel
1 liter fish broth
400 g of crushed tomatoes
1 mango
A pot of fresh coriander
1/2 lemon
Salt and white pepper

Chop the onions, shred the fennel and leeks. Peel and slice the carrots. Fry the vegetables in a little oil in a large pan so that they do not have time to get color. Add in the tomatoes and broth, let it boil briskly under cover for 10 minutes.
Add the fish cut into smaller pieces, cut mango and chopped cilantro. Let cook for about 3 minutes. Pour the mussels and prawns, now let only the soup to warm up and does not begin to boil again, then the shellfish get chewy.
Season with salt and pepper.


Saffron Aioli

1 egg yolk
1 clove garlic
1 teaspoon Dijon mustard
A pinch of saffron
1,5 dl of cooking oil
Salt and white pepper

Mix the egg yolk, mustard, crushed garlic and saffron in a large bowl. Then drip down the oil and whisk rapidly until the sauce begins to thicken. Continue pour the oil in a fine stream to the desired consistency.
Season with salt and pepper.

Click the aioli over the soup. Garnish with freshly cut cilantro and squeeze a little lemon juice over.


Recipe by Iron Emma





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar