torsdag 8 oktober 2015

Fyllda auberginer


Auberginer fyllda med fred och kärlek (vegetariska)

Jag tog typ alla rester jag hade i köket till den här middagen så känn ingen press att imitera exakt som jag gjorde denna gång. Ta allt gott som finns hemma och gör en egen megamixfyllning.



Järnemmas fyllda auberginer

1 aubergine
1 dl bulgur
1/2 squash 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
En chili bit
5 körsbärstomater
5 torkade aprikoser
Lite sesamfrön
Några kaprisar
Några strimlade soltorkade tomater
Lite pumpafrön
Timjan
Pressad lime
Salt och peppar
Olivolja

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär auberginen i två delar. Skär med en kniv nära runt hela skinnet. Gröp sedan ur innehållet med en sked. Försök att inte ha sönder skalet.

Ställ in auberginebåtarna i en ugnsfast form med lite olja mitt i ugnen. Låt de stå i ca 10 minuter. 

Koka upp bulgur.

Hacka lök, squash och chili. Stek dem i lite olivolja tills de blir mjuka. Häll i resten av kryddorna, delade tomater, hackade aprikoser, kapris, frön, lime och bulgur. Rör runt fyllningen och klicka i auberginerna. Droppa lite olivolja över och ställ in mitt i ugnen i 20 minuter.


Peace




Aubergines filled with peace and love (vegetarian)

I took all kinds of remnants I had in the kitchen to make this dinner, so feel no pressure to imitate exactly as I did this time. Take all the good that is at home and do your own mega mix filling.



Iron Emma's filled aubergines

1 eggplant
1 cup bulgur
1/2 squash
1 onion
2 cloves garlic
A chilli bite
5 cherry tomatoes
5 dried apricots
Sesame seeds
Some kaprisar
Some shredded sun-dried tomatoes
Little Pumpkin seeds
Thyme
Lime juice
Salt and pepper
Olive oil

Heat the oven to 200 degrees.
Cut eggplant into two parts. Cut with a knife closely around the leather. Then scoop out the contents with a spoon. Try not to break the shell.

Set eggplant boats in a baking pan with a little oil in the oven. Let them rise for about 10 minutes.

Boil the bulgur.

Chop onions, squash and chili. Fry them in a little olive oil until soft. Pour in the rest of the spices, shared tomatoes, chopped apricots, capers, seeds, lime and bulgur. Stir the filling and click the aubergines. Drizzle some olive oil over and set in the oven for 20 minutes.


Peace


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar